Pótfelvételi eljárás alapképzésre

Augusztus 23-án lezárult a felvételi kampány. Ám azok se keseredjenek el, akiknek nem sikerült elsőre a felvételijük alapszakra, hiszen lehetőség van pótfelvételire. A jelentkezni vágyok a vstup.edbo.gov.ua honlapon létrehozott elektronikus felhasználói fiókon (електронний кабінет вступника) keresztül tudják beadni kérvényüket szeptember 1–7 között.

Többek között a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola is pótfelvételi eljárást hirdet az alapképzés következő szakjaira és tagozataira:

Kémia szak – kizárólag nappali tagozat.

Történelem, Földrajz, Magyar nyelv és világirodalom, Ukrán nyelv és irodalom, Természettudományok, Matematika –  nappali és levelező tagozat is.

Az egyes szakok felvételi követelményeivel a Felvételi 2023 menüpontjában tájékozódhatnak az érdeklődők.

A felvételi eljárás gördülékeny menetének érdekében a Rákóczi-főiskola Tanulmányi Osztályának bázisán konzultációs központ (Felvételi iroda) működik, amelynek munkatársai segítséget nyújtanak a felhasználó fiókok létrehozásában és a kérvények benyújtásában, amelyhez szükséges:

  • használatban lévő e-mail cím;
  • elérhető telefonszám (akár kettő is);
  • érettségi bizonyítvány és melléklete;
  • 3×4-es igazolványfénykép;
  • személyigazolvány, identifikációs kód;
  • külső független értékelés (ZNO) tanúsítványa, nemzeti multidiszciplináris teszt bejelentkezésénél szerezett adatok (tanúsítvány száma, PIN-kód);
  • motivációs levél elektronikus (word-formátum) változata.

A pótfelvételi kérelmek benyújtására szeptember 7-ig lesz lehetőség.

A Felvételi iroda munkarendje: hétköznap 8:00 és 17:00 között, szombaton 8:00 és 12:00 óra között, vasárnap szabadnap.

Forrás

Messenger icon
Küldj üzenetet az App segítségével.