Amennyiben magyarországi felsőoktatási intézmény hallgatója vagy, akkor az alábbi pályázati és ösztöndíj lehetőségeket ajánljuk figyelmedbe

Campus Mundi

A Campus Mundi ösztöndíjprogram elsősorban a hallgatói mobilitást hivatott elősegíteni, illetve a felsőoktatási intézmények nemzetközi szerepének megerősítéséhez is hozzájárul.

CEEPUS

Ennek a csereprogramnak az a célja, hogy a felsőoktatás területén együttműködő partnerintézmények között lehetővé tegye oktatói és hallgatói mobilitások lebonyolítását, nyelvi- és szakmai kurzusok, nyári egyetemek, valamint hallgatói kirándulások szervezését, támogassa hosszú távú szakmai együttműködések kialakulását a térségben.

Erasmus+

Ha szeretnél más kultúrákat megismerni, anyanyelvi környezetben idegennyelvi készségeidet fejleszteni és megtapasztalni azt, milyen külföldön élni, akkor ez a program Neked való!

Hunyadi János Ösztöndíj (Miniszteri ösztöndíj)

Az ösztöndíjra magyarországi nappali tagozatos (alap-, osztatlan, mester és PhD) államilag támogatott képzésben tanuló fiatalok pályázhatnak a felvételük évében.

Intézményi szakmai, tudományos és közéleti ösztöndíj

Ha nemcsak a „kötelezőt” teljesíted tanulmányaid során, de aktívan kiveszed a részed a plusz kutatási feladatokból is, emellett még a magaviseleted is példamutató, akkor az egyetemed/főiskolád által meghatározottak szerint akár külön ösztöndíjat is kaphatsz. Érdemes a kar tanulmányi osztályán érdeklődnöd, milyen feltételeket kell teljesíteni egy ilyen típusú ösztöndíjhoz.

Iskolakezdő alaptámogatás

Erre a támogatásra azok a hallgatók pályázhatnak, akik első alkalommal létesítenek hallgatói jogviszonyt magyar állami ösztöndíjas, nappali tagozatos alapképzésen, felsőoktatási szakképzésen, osztatlan vagy mesterképzésen. Pontos információkért érdemes a saját egyetemed/karod, illetve a hallgatói önkormányzat honlapját követni.

Nemzeti Felsőoktatási Ösztöndíj

A nemzeti felsőoktatási ösztöndíjat az oktatásért felelős miniszter adományozza a felsőoktatási intézmény által javasolt rangsor alapján. Pontos információkért érdemes a saját egyetemed/karod, illetve a hallgatói önkormányzat honlapját követni.

Rendkívüli szociális támogatás (egyetemeden)

A rendkívüli szociális támogatás egy egyszeri, nagyobb összegű szociális támogatási forma. A támogatás célja, hogy egyszeri jelleggel a hallgató életében, szociális helyzetében történt változás esetén segítséget nyújtson. Pontos információkért érdemes a saját egyetemed/karod, illetve a hallgatói önkormányzat honlapját követni.

Rendszeres szociális támogatás (egyetemeden)

Ez a támogatás a szociális helyzet alapján félévente, pályázás útján nyerhető el. Pontos információkért érdemes a saját egyetemed/karod, illetve a hallgatói önkormányzat honlapját követni.

Tanulmányi ösztöndíj (egyetemeden)

Az államilag támogatott képzésre felvett hallgatók féléves tanulmányi eredményeik, átlagaik alapján tanulmányi ösztöndíjban részesülhetnek. Pontos információkért érdemes a saját egyetemed/karod, illetve a hallgatói önkormányzat honlapját követni.

Új Nemzeti Kiválóság Program

A program célja a középiskolai tanulmányukat sikeresen befejező, magyarországi felsőoktatási alapképzésben (mester- vagy doktorképzésben) részt vevő tehetséges hallgatók kutatási tevékenységének és szakmai fejlődésének a támogatása.

Felsőbb tagozatos ösztöndíjak

Ha már idősebb leszel, akkor a további ösztöndíj-lehetőségek közül is válogathatsz:

Messenger icon
Küldj üzenetet az App segítségével.