A költségvetés formái

magyar állami ösztöndíjjal támogatott hallgató

önköltséges hallgató

A finanszírozási formákról bővebben itt tájékozódhattok.

A magyar állami ösztöndíjas finanszírozású képzés feltételeiről, pedig itt olvashattok.

tipp

Tipp!

Jelentkezhet határon túli magyar, ukrán állampolgárságú fiatal is állami ösztöndíjas képzésre. Erről a felsőoktatási törvény, illetve a szomszédos államokban élő magyarokról szóló 2001. évi LXII. törvény rendelkezik. Ennek a feltétele, hogy jelentkezéskor a jelentkezők büntetőjogi felelősségük tudatában nyilatkozzanak határon túli magyar nemzetiségükről.

A megfelelő felsőoktatási intézmény megválasztása az egyik legfontosabb kérdés a továbbtanulás szempontjából. Így nem árt, ha alaposan körüljárod a témát és a lehető legtöbb információ tudatában hozod meg ezt a kiemelten fontos döntést. Egy nívós felsőoktatási intézménynél szerzett diploma, amely rangos oktatói gárdával rendelkezik és a mai kornak minden szempontból megfelelő szakmai ismereteket nyújt, nagyban hozzájárulhat és megkönnyítheti az elhelyezkedést a választott szakmában.

tipp

Tipp!

A Magyarországon működő felsőoktatási intézményekről a www.felvi.hu oldalon, illetve az Oktatási Hivatal honlapján www.oktatas.hu kaphattok bővebb információt.

Messenger icon
Küldj üzenetet az App segítségével.