A Felvételi tájékoztatóról

Kedves érettségi- és felvételi előtt álló Diák!

„A tudás hatalom” – bizonyára már számtalanszor hallottátok ezt a szállóigét, de a tudáshoz vezető út sem piskóta. Még jól emlékszünk azokra az időkre, amikor mi éltük életünk addigi legizgalmasabb és egyben legnehezebb időszakát: az érettségi vizsgák, a pályaválasztás, a felvételi körüli számtalan teendő, és még sorolhatnánk. És igen, a döntés nem könnyű, hiszen a leendő tanulmányaidra vonatkozó választás kapcsán számtalan dolgot kell mérlegelni: mi az, amivel foglalkozni szeretnél, milyenek a képességeid, milyen képzést válassz, melyik intézmény lesz a megfelelő, maradj itthon vagy nekivágsz a nagyvilágnak, milyen ösztöndíjak állnak a rendelkezésedre, hogyan válassz kollégiumot?
Ezért állítottuk össze Számodra ezt a tájékoztatót, hogy megpróbáljunk segíteni eligazodni a továbbtanuláshoz vezető szövevényes úton. Jelen honlapot és kiadványt azért szerkesztjük és frissítjük évről-évre, immár tizedik alkalommal, hogy segítséget nyújtsunk a döntésben.  Reméljük, hogy ezzel megkönnyítjük a választást és olyan irányba indulsz majd el, ami számodra a legmegfelelőbb lesz!

felvételi tájékoztató

Hogy érdemes-e továbbtanulni? A válasz egyértelműen: igen! Nehéz lesz? Arra mérget vehetsz, de a Momentum Doctorandus teljes csapata arra biztat, hogy semmiképp se hátrálj meg a jelen pillanatban útvesztőnek tűnő adminisztrációs teendőktől, a felvételi vizsgáktól, a hajnalig tartó tanulástól, mert a továbbtanulás évei olyan élményekkel és emlékekkel gazdagítanak majd – külföldi tanulmányutak, ösztöndíjak, tudományos sikerek, konferenciák, utazások, szerelem, barátok és számos más tapasztalat révén –, amelyekre örömteli szívvel és fülig érő mosollyal fogsz majd visszatekinteni!
Kiadványunk és honlapunk tájékoztató jellegű és igyekeztünk a legalapvetőbb tudnivalókat, újdonságokat összegyűjteni az intézményekről, a képzésekről, de találhatsz benne információkat a kollégiumokról, az ifjúsági szervezetekről, az ösztöndíjakról, az ügyintézési folyamatokról is, sőt pályaorientációs önismereti teszteket is találsz a web-applikációban. Ha további kérdéseid lennének, akkor keresd meg a Kérdezz-feleleket: ott megtalálsz minket, elérhetőségeinket.

Egy percig se habozz! Vágj bele! A jövőd a Te kezedben van!

Üdv,
A Momentum Doctorandus csapata

Messenger icon
Küldj üzenetet az App segítségével.