A Felvételi tájékoztatóról

Kedves érettségi- és felvételi előtt álló Diák!

Nem tévednénk nagyot, ha azt állítanánk, hogy életed egyik legizgalmasabb és egyben legnehezebb időszakát éled: az érettségi vizsgák, a pályaválasztás, a felvételi körüli számtalan teendő, és még sorolhatnánk. A leendő tanulmányaidra vonatkozó döntés pedig nem könnyű, hiszen annyi mindent kell mérlegelni: mi az, amivel foglalkozni szeretnél, milyenek a képességeid, milyen képzést válassz, melyik intézmény lesz a megfelelő, maradj itthon vagy nekivágsz a nagyvilágnak, milyen ösztöndíjak állnak a rendelkezésedre, hogyan válassz kollégiumot?
Jól emlékszünk azokra az időkre, amikor még mi álltunk a Nagy Választás előtt, ezért állítottuk össze Számodra ezt a tájékoztatót, hogy megpróbáljunk segíteni eligazodni a felsőoktatáshoz vezető szövevényes úton. Jelen kiadványt azért szerkesztjük évről-évre, immár kilencedik alkalommal, hogy segítséget nyújtsunk a döntésben. Bár eddig csak nyomtatott formában készítettük el a tájékoztatót, most mi is haladunk a korral, ezért idén online formában is elérhető lesz és a mobiljaitokra is optimalizáljuk a tartalmat, hogy még naprakészebb információkkal tudjunk szolgálni.

felvételi tájékoztató
felvételi tájékoztató

Tudjuk, hogy nem babra megy a játék és milyen komoly döntés előtt állsz, ezért a Momentum Doctorandus teljes csapata arra biztat, hogy semmiképp se hátrálj meg a jelen pillanatban útvesztőnek tűnő adminisztrációs teendőktől, a felvételi vizsgáktól, a hajnalig tartó tanulástól, mert a továbbtanulás évei olyan élményekkel és emlékekkel gazdagítanak majd – külföldi tanulmányutak, ösztöndíjak, tudományos sikerek, konferenciák, utazások, szerelem, barátok és számos más tapasztalat révén –, amelyekre örömteli szívvel és fülig érő mosollyal fogsz majd visszatekinteni!
Kiadványunk tájékoztató jellegű és igyekeztünk a legalapvetőbb tudnivalókat, újdonságokat összegyűjteni az intézményekről, a képzésekről, de találhatsz benne információkat a kollégiumokról, az ifjúsági szervezetekről, az ösztöndíjakról, az ügyintézési folyamatokról is, sőt pályaorientációs önismereti teszteket is találsz a web-applikációban. Ha további kérdéseid lennének, akkor keresd meg a Kérdezz-felelek részt: ott megtalálsz minket, elérhetőségeinket. Ne habozz! Vágj bele! A döntés a Te kezedben van!

Üdv,
A Momentum Doctorandus csapata

Messenger icon
Küldj üzenetet az App segítségével.