Akár Ukrajnában, akár Magyarországon végzed felsőfokú tanulmányaidat, az alábbi ösztöndíjakat megpályázhatod

A Tudás Hatalom! ösztöndíj program

A Torontó és környékén lévő magyar szervezetek egy csoportja, a Kanadai Magyar Vállalkozók Szövetsége, a Torontói Szent Erzsébet Plébánia, valamint a Kanadai Magyar Kulturális Tanács támogatást nyújt olyan magyar anyanyelvű felsőoktatási hallgatóknak, akik Kanada, Ontario tartományában végeznek rövid távú szakmai gyakorlatot.

Balassi Bálint − ösztöndíjprogram − Klebelsberg Kuno Tehetséggondozó Ösztöndíj

A Külgazdasági és Külügyminisztérium (a továbbiakban: KKM) a pályázaton elnyerhető ösztöndíjjal a felsőoktatásban tanuló kiemelkedő tehetségű és szorgalmú külhoni magyar fiatalok tehetséggondozását kívánja elősegíteni.

Bognár Család Magyar Ösztöndíj Alap

Célja, hogy pénzügyi segítséget nyújtson olyan képzett magyar származású egyetemi hallgatók számára, akik Magyarországon, Romániában, Ukrajnában, Szlovákiában, Szerbiában és az Egyesült Államokban folytatják tanulmányaikat.

ELTE Márton Áron Szakkollégiumi Program

A program elsődleges célja az, hogy a külhoni, magyar nemzetiségű hallgatók tehetséggondozását valósítsa meg szakkollégiumi keretek között, továbbá a program révén szeretnék segíteni a hallgatók szülőföldön maradását, illetve külföldi tanulmányaik befejezését követően szülőföldjükre való visszatérését.

Kárpát-medencei Tehetségkutató Alapítvány

A program elsődleges célja az, hogy a külhoni, magyar nemzetiségű hallgatók tehetséggondozását valósítsa meg szakkollégiumi keretek között, továbbá a program révén szeretnék segíteni a hallgatók szülőföldön maradását, illetve külföldi tanulmányaik befejezését követően szülőföldjükre való visszatérését.

Kisebbségi Jogvédő Intézet esszépályázata

A Kisebbségi Jogvédő Intézet esszépályázata a külhoni és magyarországi egyetemi hallgatóknak (jogász, társadalomtudományi, politológus szak), fiatal jogászoknak és kisebbségvédelemmel foglalkozó pályakezdő külhoni fiataloknak szól.

Magyarország és a közép-európai térség az Európai Unióban, az Európai Unió a világban

A pályázatra a magyarországi felsőoktatási intézmények alap-, mester- vagy osztatlan képzésben részt vevő, valamint a Magyarországgal szomszédos államok magyar nyelven is oktató felsőoktatási intézményeinek 30 évnél fiatalabb, nappali vagy levelező tagozatos, aktív státuszú hallgatói jelentkezhetnek.

Nemzeti Tehetség Program

A Nemzeti Tehetség Program alapvető célja a Magyarországon és a külhoni magyarlakta területeken a tehetségsegítés fejlesztése.

Rákóczi Ösztöndíj

A II. Rákóczi Ferenc Alapítvány a Kárpát-medencei fiatalokért és a kanadai Rákóczi Alapítvány ösztöndíj lehetőséget kínál azon tehetséges fiataloknak, akik részt vettek a Rákóczi Magyarságismereti Mozgótáborban, tagjai a Rákóczi Családi Körnek és az előző tanévben egyetemi tanulmányokat folytattak, amelyet az őszi tanévtől folytatni kívánnak.

Ünnepi rajz- és esszépályázat a magyar zászló és címer megünneplésére

A Nemzetstratégiai Kutatóintézet – amely küldetéséből eredően az emléknaphoz kapcsolódó ünnepségek és események szervezésében kiemelt feladatot vállal – a Kárpátmedencében, illetve a világban szétszórtan élő, valamennyi magát magyarnak valló óvodás, diák és egyetemista hallgatók számára rajz- és esszépályázatot hirdet.

Messenger icon
Küldj üzenetet az App segítségével.