Kollégiumok Magyarországon

Amennyiben jó tanulmányi eredményekkel sikerült felvételt nyerned valamely magyarországi felsőoktatási intézménybe és miniszteri ösztöndíjat kaptál, úgy az Eötvös Loránd Tudományegyetem által fenntartott Márton Áron Szakkollégium (MÁSZ) hálózatának valamelyik kollégiumában is lakhatsz. Jelenleg négy egyetemi városban (Budapest, Debrecen, Pécs és Szeged) van ilyen kollégium. Bővebb információt a következő elérhetőségeken kaphatsz:

ELTE Márton Áron Szakkollégium

A kollégium várhatóan a 2021-22. tanévben tud hallgatókat fogadni.

megjegyzes

Megjegyzés!

A budapesti Márton Áron Szakkollégium 2018. szeptember 1-től felújítás miatt zárva van. A Budapesten tanuló miniszteri ösztöndíjas hallgatók jelenleg az ELTE más kollégiumaiban – általában a Nagytétényi Úti Kollégiumban – kapnak szállást. Itt a kollégiumi díj két férőhelyes szobákban 17 475 Ft, a három férőhelyes szobákban pedig 15 320 Ft. A fejlesztési hozzájárulás még további 1000 Ft/fő/hó.

Férőhelyek száma: 107 fő.
Kollégiumi díjak: kétágyas szobákban 15 000 Ft, háromágyasokban 13 000 Ft.

Férőhelyek száma: 95 fő.
Kollégiumi díjak: háromágyas szobákban 13 320 Ft/hó.

Férőhelyek száma: 169 fő.
Kollégiumi díjak: négyágyas szobákban 10.820 Ft.

tipp

Tipp!

Személyes kollégiumi díj befizetése nem történik, minden utalással megy. A kolidíjadat te utalod a gyűjtőszámlára és a már meglévő Neptun fiókodban jóvá is hagyod a befizetést, valamennyi magyarországi kollégium esetében.

tipp

Tipp!

Ha más városba nyertél felvételt, esetleg nem vagy miniszteri ösztöndíjas, de államilag támogatott helyen tanulsz, úgy az adott intézmény bármely kollégiumában elhelyezést nyerhetsz. Ezekről a lehetőségekről a különböző egyetemek honlapjain találsz bővebb információt.

megjegyzes

Megjegyzés!

A fentebb felsorolt kollégiumokon kívül természetesen működnek más kollégiumok, diákszállók is. A fejezetben, a teljesség igénye nélkül, leginkább a magyar (Kárpátalja esetében), illetve a határon túli közösségekhez (Magyarország esetében) kötődőket igyekeztünk bemutatni.

Messenger icon
Küldj üzenetet az App segítségével.