Szülőföldön továbbtanulóknak

Dr. Szász Pál tanulmányi ösztöndíj

A pályázat célja, hogy olyan jól képzett, a nemzet iránt elkötelezett, a magyar és a többségi állam szerinti szaknyelvet egyaránt ismerő, mindkét országban tapasztalatokat szerzett jogászokkal rendelkezzenek a közösségek, akik segítenek e cél elérésében, továbbá lehetőséget adjon a magyar nemzetiségű jogászok közötti szakmai együttműködésre.

Fodó Sándor ösztöndíj

A Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség által meghirdetett Fodó Sándor ösztöndíjra azok a magyarság érdekében jelentős közösségi szervező munkát kifejtő, kárpátaljai felsőoktatási intézményekben tanuló diákok, oktatási intézmények dolgozói, egészségügyi dolgozók, egyházi személyek jelentkezhetnek, akik Fodó Sándor szellemi hagyatékának méltó örökösei.

Hunyadi János ösztöndíj teljes szemeszteres és részképzős tanulmányútra

Az ösztöndíj célja, hogy elősegítse a külhoni magyarok kapcsolattartását az anyaországgal, illetve támogassa a hazai értelmiség utánpótlását.

Lakos ösztöndíj

A bécsi székhelyű Lakos Alapítvány tanulmányi-szociális ösztöndíjpályázata kárpátaljai felsőoktatási intézményben tanuló magyar diákok részére szól.

Makovecz Hallgatói Mobilitási Program

Az ösztöndíjat a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola hallgatói pályázhatják. A program keretében a nyertes hallgatók részképzésre utazhatnak a Főiskola egyik partnerintézményébe.

Soós Kálmán ösztöndíjprogram

Az ösztöndíjprogram célja, hogy a Kárpátalján működő magyar nyelvű felsőoktatási szakok és intézmények együttműködését elősegítse.

Szent Márton Karitász Ösztöndíjprogram

A Szent Márton Karitász Kárpátaljai Megyei Jótékonysági Alapítvány szociális és tanulmányi ösztöndíjprogram célja: olyan magyar iskolát végzett tehetséges, katolikus fiatalok támogatása, akik ukrajnai felsőoktatási intézményben, szakmunkásképző iskolában, koledzsben, művészeti szakiskolában végzik tanulmányaikat, és anyagi lehetőségeik szűkösek.

Szociális támogatás

Szociális támogatáshoz folyamodhat minden olyan államilag támogatott képzésben tanuló hallgató, aki szociális helyzete alapján rászorul a támogatásra.

Szülőföldi tanulmányi támogatás (ELTE-ITM)

Az ösztöndíj célja: tanulmányi támogatás biztosítása szülőföldi felsőoktatási alap (felsőbb évesek számára), magiszteri/specialista vagy doktori képzésben részt vevő ukrán állampolgárságú, magyar nemzetiségű személyek számára. (Az elmúlt években ez az ösztöndíj Soós Kálmán ösztöndíjként lett meghirdetve.)

Ukrajna Elnökének Ösztöndíja

Az ukrajnai szakképző és felsőfokú oktatási intézményekben tanuló kitűnő hallgatók és aspiránsok számára alapított ösztöndíj.

Ukrajna Miniszteri Kabinetének Ösztöndíja

Az Ukrajna Elnökének Ösztöndíjához hasonló céllal alapították a következő ösztöndíjat, amelynek a kiválasztási folyamata is megegyezik.

Ukrán államilag támogatott ösztöndíj

Ukrajna azok számára biztosítja ezt az ösztöndíjat, akik felvételt nyertek az államilag támogatott felsőoktatási intézményekbe, valamint a felvételin elérték az egyes szakok ösztöndíjához meghatározott pontszámot.

Viktor Pincsuk Alapítványi Ösztöndíj: Zavtra UA (Fond Viktora Pinchuka)

Az egyik legnagyobb, magánadományokból működő tehetségtámogató program Ukrajnában, amely az ösztöndíjasok számára a pénzügyi támogatás mellett különböző projektekben és nemzetközi fórumokon való részvételi lehetőséget biztosít.

Zrínyi Ilona Kárpátaljai Magyar Szakkollégium

A program célja: a kutatásaikat kárpátaljai felsőoktatási intézményekben 3–5. évfolyamokon, nappali tagozaton folytató hallgatók és vezetőtanáraik támogatása, tudományos, kutatási program biztosítása.

tipp

Tipp!

Az alábbi honlapon számos pályázati lehetőségről olvashattok még:

Студвей – новини і статті про освіту та молодь

Messenger icon
Küldj üzenetet az App segítségével.