Online felvételi tájékoztató 2. rész – ukrajnai felvételi rendszer

A Momentum Doctorandus Felvételi tájékoztató projektjének elsődleges célja, hogy minél több kárpátaljai magyar, érettségi előtt álló fiatalnak nyújtson segítséget a felvételiben és ösztönözze őket a továbbtanulásra. Célunk elérése érdekében immár 11 éve segítjük a kárpátaljai végzősöket. A magyarországi felvételi rendszert korábban már bemutatuk, most pedig a szülőföldi továbbtanulási lehetőségeket vettük górcső alá.

A folyton frissülő felvételi tájékoztatást nyújtó honlapunk itt érhető el: https://felvetelizz.com/

A még mindig fennálló háborús helyzet miatt, sajnos személyesen nem tudunk eljutni az iskolákba, hogy megtartsuk a felvételi tájékoztató körutunkat, ezért online formában kívánjuk segíteni a diákokat. Az ukrajnai felvételi rendszer bemutatása 2023. május 5-én 15 órai kezdettel került bemutatásra. Ezúttal az ukarjanai felvételi rendszert és a szülőföldön anyanyelven való továbbtanulási lehetőségeket mutattuk be. Előadóknak az Ungvári Nemzeti Egyetem Ukrán-Magyar Oktatási-Tudományos Intézet előadó tanárát, Sütőné Turóci Jolánt, és a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Főiskola Felvételi Bizottságának felelős titkárát, Tóth Attilát kértük fel.

A 2023. évi általános felsőoktatási felvételi eljárás bemutatása során minden fontos információt átadtak a felvételi előtt álló diákok számára, külön kitérve azon jogszabályokra és fontos tudnivalókra, amelyek a diákokat érintik: érettségi, NMT, felvételi menetrend, benyújttandó dokumentumok, továbbá az UMOTI és a II. RF KMF kínálatára, lehetőségeire. Az előadás itt nézhető vissza.

Messenger icon
Küldj üzenetet az App segítségével.