felvételi tájékoztató

Vigyázz, kész, rajt! – elindult a magyarországi felsőoktatási felvételi

Elindult a magyarországi felsőoktatási felvételi: 2024. február 15-ig lehet jelentkezni a 2024 szeptemberében induló képzésekre.

A felsőoktatási felvételi eljárás menetét, a pontszámítási módszereket, a meghirdetett képzéseket és az érvényes jelentkezéshez szükséges minden további információt honlapunkon folyamatosan frissítjük az eljárás hivatalos honlapja, a felvi.hu oldalon közzétett Felvételi tájékoztató és a Meghirdetett képzések alapján.

Több újdonság is van idén: frissült a felvi.hu több felülete (megújult a Tájékoztató és az egyetemek, főiskolák meghirdetéseinek felülete). A pontszámító kalkulátorban egyszerre három szakra is lehet pontszámot kalkulálni. A korábbi évek felsőoktatási statisztikái és ponthatárai pedig interaktív, új felületen böngészhetők.

A felsőoktatásba jelentkezni kizárólag online, az eljárás hivatalos honlapján, a felvi.hu-n elérhető E-felvételi rendszerében lehet, 2024. február 15-én éjfélig; a felület a jelentkezési határidőig folyamatosan elérhető lesz. Új elem az is, hogy a felvi.hu-n, az E-jelentkezési felületen a regisztráció is Ügyfélkapun keresztül történik. Tehát minél előbb érdemes minél előbb regisztrálni az ügyfélkapu rendszerében.

február 15-ig lehet jelentkezni a 2024 szeptemberében induló képzésekre.

A felvételi során ingyenesen három, összesen pedig hat képzésre lehet jelentkezni, és megjelölhető mind a hat képzés állami ösztöndíjas és önköltséges formája is. A jelentkezőknek meg kell határozniuk a kiválasztott képzések sorrendjét, kifejezve ezzel preferenciájukat, ugyanis egy jelentkező csak egy helyre vehető fel, mégpedig az általa megjelöltek közül az első olyanra, amelynél a pontszáma eléri, vagy meghaladja a felvételi ponthatárt.

A ponthatárokat várhatóan 2024. július 24-én hirdetik ki.

Érdemes mindig a választott intézmény és szak felvételi osztályán is érdeklődni, ugyanis eltérő felvételi követelmenyek lehetnek.

Idén is lesz online felvételi tájékoztatónk, amely során az ukrán és magyarországi felvételi rendszert is bemutatjuk, előadóinknak pedig feltehetik kérdéseiket. A pontos részletekkel kapcsolatban hamarosan bővebb információval is szolgálunk.

Sok sikert kívánunk minden felvételizőnek!

Forrás

 

Messenger icon
Küldj üzenetet az App segítségével.