Online felvételi tájékoztató 2023 1. rész – a magyarországi felvételi rendszer

A Momentum Doctorandus Felvételi tájékoztató projektjének elsődleges célja, hogy minél több kárpátaljai magyar, érettségi előtt álló fiatalnak nyújtson segítséget a felvételiben és ösztönözze őket a továbbtanulásra. Célunk elérése érdekében immár 11 éve állítunk össze felvételi tájékoztatót a kárpátaljai végzősök számára, amely összefoglaló információt nyújt a továbbtanulással kapcsolatos követelményekről. A folyton frissülő felvételi tájékoztatást nyújtó honlapunk itt érhető el: https://felvetelizz.com/

A szülőföldi továbbtanulási lehetőség mellett a magyarországi felvételi rendszert is bemutatjuk, mivel sok diák szeretné tanulmányait Magyarországon folytatni, ezt a tényt pedig nem hagyhatjuk figyelem nélkül.

Sajnos már tavaly sem tudtunk személyesen eljutni az iskolákba, hogy megtartsuk a felvételi tájékoztató körutunkat, ezért online formában kívánjuk segíteni a diákokat. Elsőként 2023. február 2-án a magyarországi felvételi rendszer került bemutatásra. Előadóknak a magyarországi Oktatási Hivatal munkatársait kértük fel, Pethő Juditot, az Oktatási Hivatal Felsőoktatási Felvételi Osztály főosztályvezetőjét és Fodor Andreát, az Oktatási Hivatal Ügyviteli Osztályának hivatali főtanácsosát.

A 2023. évi általános felsőoktatási felvételi eljárás bemutatása során minden fontos információt átadtak a felvételi előtt álló diákok számára, külön kitérve azon változásokra, jogszabályokra és fontos tudnivalókra, amelyek a kárpátaljai diákokat érintik: felvételi menetrend, feltöltendő dokumentumok, pontszámítás, végzettségi szint elismertetése, felvételi követelmény teljesítése ukrán érettségi bizonyítvány esetén, tantárgymegfeleltetés. Az előadás itt nézhető vissza.

Hamarosan az ukrán felvételi rendszer kerül bemutatásra, részleteit a honlaponkon és a Facebook oldalunkon tesszük közzé.

Messenger icon
Küldj üzenetet az App segítségével.