Kétszer kell megerősíteni a ZNO-n való részvételi szándékot

A idei végzősöknek kétszer kell megerősíteniük a nemzeti multiteszten való részvételi szándékukat, tájékoztat az Osvita, máskülönben nem vehetnek részt a vizsgán.

Május 20. és június 7. között zajlik a fő vizsgaidőszakon való részvétel megerősítése. Az első szakaszban, május 26-ig, csaknem 149 ezer tanuló igazolta a saját információs oldalán, hogy jelen lesz vizsgán. A második szakasz június 21-7. között tart, amely alkalmával az érettségizők véglegesíthetik a vizsgázás helyszínét vagy módosíthatják a korábban megjelölt települést.

A végzősök csak azután tudják letölteni a vizsgázáshoz szükséges belépő dokumentumot, miután mindkét szakaszban megerősítették a nemzeti multiteszten való részvételi szándékukat.

A meghívó július 12-től lesz elérhető, tartalmazza a teszt dátumát, időpontját és pontos helyét.

A multitesztet 23 európai ország 39 városban tervezik megszervezni, többek között Ausztria, Belgium, Bulgária, Nagy-Britannia, Dánia, Észtország, Írország, Spanyolország, Olaszország, Lettország, Litvánia, Moldova, Hollandia, Németország, Lengyelország, Portugália, Románia, Szlovákia, Magyarország, Franciaország, Horvátország, Csehország és Svédország nagyvárosaiban. A nemzeti multiteszt külföldön ugyanúgy, mint Ukrajnában, egy speciálisan felszerelt számítástechnikai központban kerül megrendezésre, ahol ukrán nyelvű tanárok foglalkoznak majd a résztvevőkkel.

Azok az ukrán állampolgárok is vizsgázhatnak és felvételizhetnek Ukrajna felsőoktatási intézményeibe, akik a háború miatt kénytelenek voltak elhagyni hazájukat.

Messenger icon
Küldj üzenetet az App segítségével.