Keresztféléves felvételi eljárások és határidők

Meghirdették Magyarországon a keresztféléves (februárban induló) képzésekre a jelentkezési időszakot és annak fontos eljárási tudnivalóit. A jelentkezési időszak október közepén kezdődik és november közepén zárul, a ponthatárok megállapítása a következő év január második felében történik – így a felvételt nyert új hallgatók februárban megkezdhetik felsőfokú tanulmányaikat.

A felvételi eljárások legfontosabb tudnivalói*
Eljárás A jelentkezési időszak kezdete Jelentkezési határidő Ponthatárok kihirdetése Hány helyre lehet jelentkezni?
Februárban induló keresztféléves képzések október közepe november 15. következő év januárjának második fele legfeljebb 6 jelentkezési helyre
Szeptemberben induló képzések Általános eljárás december második fele február 15. következő év július vége legfeljebb 6 jelentkezési helyre
Pótfelvételi eljárás július vége augusztus első fele augusztus második fele egy jelentkezési helyre

* Adott eljárásban a dátumok – pl. munkaszüneti napok miatt – módosulhatnak. A pontos dátumokért mindig az aktuális felvételi tájékoztatót vegyétek alapul! 

Az őszi, tavaszi és a pótfelvételi eljárásokban felsőoktatási szakképzésre, alap- és mesterképzésre, valamint osztatlan képzésre lehet jelentkezni. A szakirányú továbbképzések és a doktori képzések jelentkezési határidőit a képzéseket indító intézmények határozzák meg, központi felvételi eljárás nincs.

Bővebb információ és forrás itt.

Messenger icon
Küldj üzenetet az App segítségével.