Interjú Pinte Edinával

Név: Pinte Edina

Jelenlegi tanulmányok: II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola

Szak: Matematika 

Jelenlegi foglalkozása: hallgató 

 

“Én jó döntésnek tartom, hogy itthon maradtam. Ha most kellene felvételiznem, akkor is biztosan ugyanígy döntenék.”

 

Hogyan alakult az életed az érettségi után? 

A Nagydobronyi Középiskolában érettségiztem 2019-ben. Ezután a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola matematika, kémia és számvitel szakjaira adtam be a jelentkezésem, valamint az UNE-re is felvételiztem. A beiratkozásnál a főiskolára esett a választásom, ahol nappali tagozaton a matematikát, levelezőn pedig a számvitel szakot választottam. Jelenleg 3. évfolyamos vagyok és már csak matematika szakon tanulok. 

 

Miért döntöttél a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola mellett?

Nálam sosem volt tervben, hogy az anyaországban fogom folytatni a tanulmányaimat, mindig is úgy terveztem, hogy itthon maradok. Az UNE és a II.RFKMF között hezitáltam, és mivel a nővérem is a főiskolán végezte el tanulmányait, ezért az ő tapasztalatai alapján végül én is ezt az intézményt választottam. 

 

Diákként milyen tapasztalataid vannak a II. RF KMF kapcsán? 

A heteim nagy részét Beregszászban töltöm a Kölcsey Ferenc Szakollégiumban, hétvégente pedig hazajövök, Nagydobronyba. Szeretek ott lenni, eleinte nehéz volt, hozzá kellett szoknom az új környezethez, de a kezdeti nehézségek ellenére – mint a változás, hogy el kellett menni itthonról – most már nagyon jól érzem ott magam. 

 

Mik a távlati terveid/ hogyan képzeled el a jövőd? 

A legközelebbi céljaim, hogy megszerezzem az alapdiplomámat, majd a magiszteri fokozatot és ha Isten is úgy akarja, akkor még tovább menetelnék a doktori fokozat felé. Szívesen lennék főiskolai tanár, szeretem azt a légkört, ami ott van.

 

Mit tanácsolnál azoknak a diákoknak, akik felvételi előtt állnak? 

Elsősorban azt, hogy válasszák a főiskolát, mert nagyon barátságosak, megértőek és segítőkészek a tanárok. Valamint olyan szakot válasszanak, amit a sajátjuknak éreznek, mert a jövőben valószínűleg azzal fognak foglalkozni, ezért jó, ha élvezik és szeretik, amit csinálnak. Én jó döntésnek tartom, hogy itthon maradtam. Ha most kellene felvételiznem, akkor is biztosan ugyanígy döntenék.

Messenger icon
Küldj üzenetet az App segítségével.