Július 29-én kezdődik Ukrajnában a felvételi kampány

Az Ukrán Oktatási és Tudományos Minisztérium jóváhagyta a 2022-es felsőoktatási felvételi kampány idei rendjét, a rendeletet Szerhij Skarlet miniszter írta alá, adta hírül az Osvita.

Az elektronikus regisztráció már a hónap elején megkezdődik, a dokumentumok benyújtására pedig egy hétig lesz lehetőség. A ZNO helyett a nemzeti multiteszt eredményei alapján rangsorolják a jelentkezőket a versenyképes szakterületek állami ösztöndíjas helyeire.

Július 1-től tudnak a felvételizők elektronikusan regisztrálni az első évfolyamra.

Július 29-től augusztus 8-ig nyújthatják be a dokumentumaikat a felvételi kampányban azok a jelentkezők, akik felvételi vizsgákon vagy felvételi elbeszélgetésen is részt vesznek,

Augusztus 23-ig tudják benyújtani a szükséges dokumentumokat azok, akik a multiteszt eredményeivel jelentkeznek. Ez a határidő vonatkozik azokra is, akik július 1–18. között tettek szakmai felmérő vizsgát.

Augusztus 9. és 16. között tarthatnak pótfelmérőket azoknak, akik önköltséges helyekre kívánnak felvételt nyerni, illetve ekkor kerül sor az egyéni felvételi elbeszélgetésre is.

Legkésőbb augusztus 17-ig teszik közzé az állami költségvetésen felvételre javasolt személyek névsorát. A felvételt nyert diákoknak augusztus 20-án 10:00 óráig kell beiratkozniuk az intézménybe.

Az önköltséges helyekre való beiratkozás jóval tovább tart, az ők elbírálása szeptemberig elhúzódik.

Messenger icon
Küldj üzenetet az App segítségével.