Az idei felvételi tájékoztató grafikusa: Varga Adrienn Barbara

A Momentum Doctorandus egyik kiemelt projektje 2013 óta a Felvételi tájékoztató kiadvány, amelynek célja, hogy segítse a felvételi előtt álló kárpátaljai magyar fiatalokat. Idén már 10. alkalommal állítjuk össze a kiadványt, amely már egy éve önálló honlappal is rendelkezik, hogy naprakész információkkal lássa el a diákokat, szülőket és pedagógusokat egyaránt. A kiadvány összeállításakor nem csupán a belbecs, de a külcsín is nagyon fontos számunkra, ezért évről évre gondosan választottuk ki a grafikusokat, hogy minél szebb és színesebb legyen a kiadványunk. Az idei jubileumi kötetünket különlegessé szerettük volna tenni és hogy még inkább kifejezésre jusson a tehetséggondozó tevékenységünk, olyan fiatal kárpátaljai magyar grafikust kértünk fel a munkára, aki még pályája kezdetén van és a kiadványba készített képek a szakmai előrelépését is segíthetik. Így esett a választásunk Varga Adrienn Barbarára, aki grafikáival fiatalosabbá és modernebbé varázsolta az idei tájékoztatónkat.

Kedves Adrienn, mesélj kérlek a gyerekkorodról!

Kárpátalján, Nagydobronyban születtem és itt nevelkedtem. A Nagydobronyi Középiskolában tanultam, majd érettségi után kezdtem el felsőfokú tanulmányaimat Magyarországon.
Már egészen korán felkeltette érdeklődésemet a művészet, ezért a gyermekkoromat a képzőművészet iránti szeretet, rajongás határozta meg. Mindig szerettem valami alkotó tevékenységgel elfoglalni magam, ezért különböző szakkörökre, foglalkozásokra jártam és rengeteg művészeti pályázaton, versenyen vettem részt.

Mikor kezdett el vonzani a grafikusi pálya?
Általános iskolásként kezdtem el rajzszakköre járni, ahol az évek folyamán, ahogy fejlődtem, úgy tudatosult bennem, hogy én ezt a pályát szeretném választani. Később, ahogy teltek az évek, ez egyre inkább előtérbe került és mai napig nem változott ezzel kapcsolatban a motiváltságom, sőt egyre inkább erősödött.

Hogyan emlékszel vissza a felvételei időszakra? Ismerted a tájékoztatónkat?
Nagyon izgulós típusnak tartom magam, de talán a legtöbb diák így van ezzel a felvételi időszakban. A középiskola utolsó évében a felvételi előtt ismertem meg a MD felvételi tájékoztatóját. Akkor nagyon nagy segítségnek találtam az általatok szervezett előadást és a kiadványt is, mivel nemcsak a kárpátaljai, hanem a magyarországi felvételivel kapcsolatban is egyaránt nyújt tájékoztatást és friss naprakész információkat. Volt szerencsém azóta a felvételi honlappal is találkozni, ami pedig még inkább kiegészíti a tájékoztatót.

Hol tanulsz most? Hogyan esett erre az intézményre és szakra a választásod?
Jelenleg a Soproni Egyetem, Faipari Mérnöki és Kreatívipari Karának Tervezőgrafika szakán tanulok. Az egyetemnek a családias, befogadó hangulata az első perctől vonzó volt számomra. E mellett nagyon fontos volt még a megszerezhető tudás, így esett a választásom erre az egyetemre.

Milyen céljaid vannak?
Jelenleg céljaim elsősorban az egyetemmel kapcsolatosak. Illetve az, hogy a munkáim minél több emberhez eljussanak és ezáltal megismerjenek.
Maximalistának tartom magam, ha tehetem szabadidőmben, szívesen foglalkozom olvasással, illetve ismereteim bővítésével. Szeretek kiállításokat látogatni és pályázatokon, versenyeken részt venni, megmérettetni magam. Mindig próbálom, a legjobbat kihozni magából, legyen szó bármilyen feladatról vagy munkáról.


Milyen érzés volt dolgozni a tájékoztató grafikáin?
Ezúton is köszönöm szépen a megkeresést, a bizalmatokat, és nagyon örülök neki, hogy a jubileumi kiadvány grafikáit én készíthettem el. A tájékoztató grafikáin dolgozni számomra nagy öröm volt, főként azért mert úgy éreztem, valami olyannak lehetek részese, ami korábban, amikor én is elindultam ezen az úton, nagyon sokat segített. Ami külön öröm volt még, hogy ez a kárpátaljai fiatalok részére készült. Remélem, hogy a grafikák elnyerik a diákok tetszését, igyekeztem moderné, fiatalossá varázsolni őket és sikeres felvételit kívánok mindenkinek.

Mit üzennél a most felvételiző diákoknak?
Mindenképpen legyenek kitartóak, és ha valamit elhatároznak, semmiképpen se adják fel. Éljenek a lehetőségekkel, nyugodtan merjenek a megszokottól eltérő szakmát választani és nagyot álmodni, mert minden rajtunk múlik.

Messenger icon
Küldj üzenetet az App segítségével.