Ha tudományos pályafutáson töröd majd a fejed, elengedhetetlen tanulmányokat írnod, itt egy remek publikálási lehetőség:

Scientica-Denique

Scientia Denique – Tudomány Dióhéjban

A Kárpátaljai Magyar Diákok és Fiatal Kutatók Szövetségének gondozásában kiadott tudományos folyóirat első száma 2011-ben jelent meg. A kiadvány azzal a céllal indult, hogy publikációs felületet biztosítson a magyar ajkú hallgatók számára, ahol szárnypróbálgatás gyanánt anyanyelvükön is publikálhatják tudományos törekvéseik eredményeit. A kötetbe minden tudományterületről várják a tanulmányokat. Az SD évente egy alkalommal, az őszi időszakban jelenik meg. Eddig összesen 12 számmal került kiadásra.

Az SD-ben való publikálás során az írásokat egy, az adott tudományterületen tevékenykedő kutató vagy doktorandusz gondoskodására bízzák. Így egy 2-3 hónapos közös munka veszi kezdetét, amely során a szerző és a lektor együtt tökéletesítik a megjelenésre szánt írást. Ha még a kutatói pályád elején vagy, akkor az SD a neked való publikációs felület, hiszen tüzetes szakmai útmutatást kapsz, hogyan is kell jó és olvasmányos tudományos igényű írást készítened.

A kiadói tevékenység mellett az SD szerkesztősége egyre nagyobb figyelmet fordít a tudományos közösséget érintő hírek – felfedezések, pályázatok, konferencialehetőségek – áramoltatására is. Érdemes tehát az SD Facebook oldalát, valamint honlapját követned, ha szeretnél naprakész lenni a tudomány világának történéseit illetően.

hallgatói önkormányzat

Elérhetőségeink:

Elérhetőségeink:

hallgatói önkormányzat

Messenger icon
Küldj üzenetet az App segítségével.