Ha tudományos pályafutáson töröd majd a fejed, elengedhetetlen tanulmányokat írnod, itt egy remek publikálási lehetőség:

Scientica-Denique

Scientia Denique – Tudomány Dióhéjban

A Kárpátaljai Magyar Diákok és Fiatal Kutatók Szövetségének gondozásában kiadott tudományos folyóirat első száma 2011-ben jelent meg. A kiadvány azzal a céllal indult, hogy publikációs felületet biztosítson a magyar ajkú hallgatók számára, ahol szárnypróbálgatás gyanánt anyanyelvükön is publikálhatják tudományos törekvéseik eredményeit. A kötetbe minden tudományterületről várjuk a tanulmányokat. Az SD évente egy alkalommal, az őszi időszakban jelenik meg. Eddig összesen 11 számmal került kiadásra.

Az SD-ben való publikálás során az írásokat egy, az adott tudományterületen tevékenykedő kutató vagy doktorandusz gondoskodására bízzuk. Így 2-3 hónapos közös munka veszi kezdetét, amely során a Szerző és a Lektor együtt tökéletesítik a megjelenésre szánt írást.

A kiadói tevékenység mellett egyre nagyobb figyelmet fordítunk a tudományos közösséget érintő hírek – felfedezések, pályázatok, konferencialehetőségek – áramoltatására is, így érdemes Facebook oldalunkat, illetve honlapunkat követned, amennyiben szeretnél naprakész lenni a tudományt érintő kérdésekben.

hallgatói önkormányzat

Elérhetőségeink:

Elérhetőségeink:

hallgatói önkormányzat

Messenger icon
Küldj üzenetet az App segítségével.